"Ya Allah!
Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Sabtu, 7 Februari 2015

12 Soalan Popular AJHT (Advanced Joint Health Tablet)

Kalau sakit lutut, vitamin yang sangat popular dikaitkan adalah AJHT. Sejak keluar dalam pasaran Malaysia, ramai yang berpuas hati dengan keberkesanannya. Mak ayah yang sakit lutut dan sendi-sendi dapat kembali pulih berkat mengamalkan dengan konsisten. Ada yang hanya dengan 3hari amal sakit sendi dan otot berkurang.


Ok persoalan yang sering ditanya mengenai AJHT adalah:-


Advanced Joint Health Tablet

AJHT


Soalan lazim bagi AJHT


1. APAKAH AJHT?

AJHT ialah satu formulasi proprietari yg menampilkan kombinasi bahan-bahan yg amat berkesan, yg dapat menyokong pergerakan, kelenturan sendi & fungsi sendi yg sihat. Ia dihasilkan dari ramuan aktif yg bertindak dgn pantas bagi menyokong makanan kesihatan yg diperlukan oleh sendi-sendi.

2. SIAPAKAH YG MEMERLUKAN KHASIAT AJHT?

Lelaki & wanita dewasa yg mencari 1 produk semulajadi dlm mengekalkan kesihatan sendi mereka. Orang muda yg mempunyai gaya hidup lasak & aktif juga boleh memanfaatkannya.

3. APAKAH EKSTRAK JAGUNG?

Ekstrak jagung secara semulajadinya kaya dgn glukosamina yg merupakan gula amino & merupakan blok binaan utama bg proteoglikan. Ia digunakan utk membina tulang rawan & lendir bg melincirkan sesendi. Glukosamina mengandungi bahan yg juga dijumpai dlm tendon & ligamen. Ekstrak jagung membantu meningkatkan perlindungan sesendi & membantu memelihara tulang rawan utk kesihatan sendi dlm jangka masa panjang.

4. APAKAH BOSWELLIA?

Boswellia merupakan gum resin dari pokok Boswellia Serrata. Bahan aktif utama ekstrak Boswellia Serrata ialah asid boswelik (AKBA, asid 3-asetil-11-keto-beta-boswelik) yg berfungsi sebagai anti-radang semulajadi.

5. APAKAH YG MEMBUAT EKSTRAK BOSWELLIA DALAM AJHT ISTIMEWA?

Ekstrak boswellia proprietari yg digunakan didalam AJHT bukan sahaja mengandungi asid Boswelik AKBA yg berkepekatan tinggi bg menyokong keselesaan sendi tetapi juga mengandungi unsur-unsur semulajadi lain dalam resin Boswellia yg berkait rapat dlm memberikan bioaktiviti yg lebih baik berbanding daripada AKBA sahaja. Tambahan pula, ekstrak Boswellia tertentu ini telah ditunjukkan secara nutrisinya dpt menyokong keselesaan sendi yg lebih baik berbanding 1 ekstrak AKBA yg lebih tinggi.

6. BOLEHKAH SY MENGAMBIL AJHT & OSTEMATRIX PADA MASA YG SAMA?

Boleh. Tiada sebab mengapa anda tidak boleh mendapatkan khasiat kedua-dua produk yg dapat menyokong kesihatan sendi anda. Lebih baik lagi anda gabungkan Shaklee Collagen Powder & VIVIX bagi mengoptimumkan khasiat AJHT.

7. BILA & BAGAIMANAKAH SY MAHU MENGGUNAKAN AJHT?

Untuk hasil yg terbaik, ambillah mengikut apa yg disarankan iaitu 2 tablet sehari bagi setiap hidangan.

8. MENGAPA IA BEBAS DARIPADA KONDROITIN?

AJHT mengandungi sulfat kondroitin kerana ia tidak diserap dgn baik bila diambil secara oral (telan). Penyelidikan baru-baru ini menunjukkan yg sulfat kondroitin juga boleh menggangu penyerapan ekstrak jagung & glukosamina yg lazimnya diserap dgn baik jika diambil secara berasingan.

10. MENGAPA PRODUK TERSEBUT MENGANDUNGI VITAMIN C?

AJHT menyumbang nilai harian 100% vitamin C kerana ia merupakan nutrien penting yg diperlukan bagi sintesis kolagen. Kolagen merupakan 1 komponen tulang rawan & juga tisu-tisu penghubung yg lain didalam tubuh.

11. MENGAPA PRODUK TERSEBUT MENGANDUNGI MINERAL SURIH ZINK, TEMBAGA & MANGAN?

AJHT menyumbang nilai harian 10% mineral surih zink, tembaga & mangan yg merupakan faktor sampingan bagi enzim-enzim yg membina kolagen & glikosaminoglikan.

12. ADAKAH AJHT BERASASKAN SAYUR-SAYURAN?

Ya

Itulah serba sedikit 12 soalan yang kerap ditanya pleh pengguna AJHT ini. Moga info di atas berguna buat pengamal AJHT ni. Pada anak2 yang sayangkan kesihatan ibubapa berikanlah mereka AJHT untuk kesihatan sendi, maklumlah bila dah berusia otot2 sendi pun  mula longgar dan sakit sebab itu mereka tidak kuat lagi untuk aktif seperti kita.


Jika berminat dengan AJHT hubungi jue ok.


Junaida Watie
0199895564
I'm Shaklee Independent Distributor in Selangor
No id 930073

Tiada ulasan:

Sila isikan borang pesanan di sini

Nama :
Nombor telefon :
Alamat Emel/Facebook
Alamat penghantaran :
Barangan : Jika lebih dari satu, gunakan simbol &
Cara Pembayaran :

Form provided by Freedback.
Copyright to Junaida Watie
Designed by UMIESUEstudio 2015