"Ya Allah!
Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Jumaat, 11 Julai 2014

Cara Menjaga Kulit Wajah

Suplemen pun suplemen juga, tapi cara penjagaan kulit wajah jangan dilupa untuk menjaganya. Pelbagai cara boleh diamalkan, contohnya seperti di bawah ini.


1) BASUH MUKA SAMBIL SELAWAT
Amalkan membasuh muka selepas bangun pagi sambil berselawat 3x.. Wajah anda akan berseri dan awet muda..InsyaAllah


2) GUNA PEMBERSIH MUKA, TONER, PELEMBAP
Pastikan menjaga kulit wajah bermula dari pembersih, toner dan pelembap. Pembersih muka untuk membuang kotoran. Toner untuk mengecilkan liang roma dan pelemba untuk melembapkan kulit muka.


3) BEDAK SEJUK
Amalkan pemakaian bedak sejuk sebelum tidur. Bedak sejuk dibuat daripada beras dan kita semua sedia maklum beras sangat bermanfaat untuk menghaluskan kulit wajah. Malah melicinkan, membersihkan dan menegangkan kulit muka.


4) AIR BASUHAN BERAS
Basuh muka dengan air basuhan beras yang ketiga sambil berselawat 3x. Sambil masak nasi sambil jaga kulit mukakan..:))

5) JANGAN MENYENTUH MUKA DENGAN TANGAN
Tangan mengandungi banyak bakteria apatah lagi apabila menyentuh barang yang berdebu. Jaid, jangan menyentuh muka dengan tangan.


6) BERSENAM
Amalkan sentiasa bersenam supaya peluh keluar bersama-sama minyak jahat. Jerawat yang ada di wajah disebabkan minyak yang tersumbat. Jadi, jom kita buang minyak jahat tu..


7) MAKAN BUAHAN DAN SAYURAN
Banyakkan memakan buah-buahan dan sayur-sayuran. Seperti kita sedia maklum buahan dan sayuran mempunyai zat dan protein yang sangat elok untuk kulit kita. terutamanya tomato.


8) AIR KOSONG
Minum air kosong secukupnya untuk membantu pembuangan toksid dalam badan. Malah dapat melembapkan kulit.


9) KURMA, MADU & KISMIS
Makan makanan seperti kurma, kismis dan madu untuk kesihatan dalaman dan luaran. Rasulullah juga menggalakkan kita semua memakan kurma, madu dan kismis. Bukan sahaja untuk kesihatan malah untuk kecerdasan otak. Ibu mengandung elok memakan kurma, madu dan kismis untuk anak cerdas. InsyaAllah.


10) AMBIL SUPPLEMENT
Amalkan pemakanan supplement seperti collagen dan minyak kelapa dara/GLA Shaklee. Supplement collagen berfungsi menggantikan collagen dalam badan kita yang telah menyusut apabaila umur mencecah usia 20 ke atas. Dan minyak kelapa dara untuk memperbaiki sel kulit dan juga kesihatan dalaman & luaran.


11) LETAK TOMATO DI KULIT WAJAH
Boleh amalkan meletakkan tomato di kulit muka. Tomato dapat memberi kesegaran pada wajah malah membuatkan wajah menjadi lembut dan licin. Tomato kaya dgn zat besi.

Tu jelah petua yang ada. Nak cantik senang je ikut je semua cara cantik di atas confirm memang anda akan cantik secara semulajadi inshaAllah.

Junaida Watie
Suka pada kecantikan
Hidup untuk memberi
0199895564
FB: Junaida Watie
www.junaidawati-jusoh.blogspot.com

Junaida Watie
0199895564
I'm Shaklee Independent Distributor in Selangor
No id 930073

Tiada ulasan:

Sila isikan borang pesanan di sini

Nama :
Nombor telefon :
Alamat Emel/Facebook
Alamat penghantaran :
Barangan : Jika lebih dari satu, gunakan simbol &
Cara Pembayaran :

Form provided by Freedback.
Copyright to Junaida Watie
Designed by UMIESUEstudio 2015