"Ya Allah!
Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Khamis, 14 Mei 2015

Bagaimana Merawat Tumit Kaki Yang Merekah?
Adakah anda memiliki kaki seperti di atas? Sungguh stress kan bila kita xdapat elakkan kaki dari tetap menjadi lembut walaupun aktiviti harian sering membatasi masa untuk memelihara tapak kaki agar sentiasa lebut dan tidak merekah.

Tapak kaki yang tidak dijaga sudah tentu akan merekah, jadi bagi mengatasi masalah ini, saya mengamalkan losyen herba dari shaklee. Ia sangat mujarab dalam memelihara tapak kaki agar sentiasa lembut dan cantik tanpa rekahan.


Selain menggunakan losyen herbal blend ni, banyak lagi petua-petua yang boleh diamalkan agar tapak kaki sentiasa kekal lembut dan tidak merekah. Antaranya adalah :-

Petua 1 : Ambil sebiji betik muda atau yang hampir kuning. Potong bahagian kepalanya hingga keluar getahnya. Kemudian sapukan getah betik tadi pada tumit. Amalkan selalu utk mendapat kesan yang memuaskan.

Petua 2 : Beberapa keping asam gelugur dimasukkan ke dalam baldi yg berisi air suam.Rendamkan kaki anda selama 1/2 jam. Lakukan setiap hari hingga tumit sembuh semula.

Petua 3 : Gosokkan tumit kaki yg merekah pada permukaan simen yg kasar. Lakukan beberapa kali dalam seminggu dan InsyaAllah tumit kaki anda tidak akan nampak merekah lagi. Namun, sewaktu menggosok tumit pada simen, jgn terlalu kasar. Gosok perlahan-lahan selama beberapa minit.

Petua 4 : Gosokkan tumit kaki dengan menggunakan belimbing buluh. Kemudian berus tumit kaki dengan berus lembut. Amalkan sebelum mandi.

Itulah beberapa petua yang saya dapat dari Encik google, dan paling mudah nak guna amalkan je setiap hari losyen hernal blend ni, pasti anda semua xperlu bersusah-susah untuk melembutkan kaki. Xperlu risau tumit kaki merekah lagi.

Selamat Mencuba ya!

Semoga bermanfaat untuk semua.Junaida Watie
0199895564
I'm Shaklee Independent Distributor in Selangor
No id 930073

Tiada ulasan:

Sila isikan borang pesanan di sini

Nama :
Nombor telefon :
Alamat Emel/Facebook
Alamat penghantaran :
Barangan : Jika lebih dari satu, gunakan simbol &
Cara Pembayaran :

Form provided by Freedback.
Copyright to Junaida Watie
Designed by UMIESUEstudio 2015