"Ya Allah!
Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Selasa, 3 Mac 2015

Kisah Cinta Saya

Aku Jatuh Cinta!


Love My Family

Assalamualaikum
dan selamat sejahtera


Entri kali ni pasal "aku jatuh cinta", biar betul tak sedar diri betul hihi. Anak dah 2, suami nak campak mana? Marah laki i kalau tulis entri macam nih. Yang sebenarnya aku dah jatuh cita dengan suplemen Shaklee lah. Suplemen hebat yang berasaskan sumber semulajadi sahaja, itu point utama kenapa aku suka Shaklee.

Mula kenal Shaklee sebab anak pertama mengalami masalah sembelit yang agak teruk, hari-hari terseksa membuang sampai keluar darah, kesian sangat-sangat sampaikan aku stress, menangis setiap kali tengok anak macam tu. Masa tu tengah pregnant anak kedua, hari-hari duk stress macamana nak atasi masalah ini. Lastly Allah temukan jalan, aku ternampak iklan di FB. Master yann punya iklan pasal Mealshakes boleh selesaikan masalah sembelit kanak-kanak. Masa tu memang aku tak tau langsung apa tu mealshakes, just terus pm kak yann cakap nak suplemen tu tanpa bertanya kelebihan. Sebab memang nak sangat-sangat anak sembuh. Mula-mula bagi aku xtau sangat sebab dah hilang contact Fb kak yan, bagi je sesudu teh, mula-mula bagi macam xda kesan masih lagi sembelit tapi xdelah sampai keluar darah dah, dah lama guna aku try bagi dos lebih sikit dalam sesudu besar, barulah nampak kesan positifnya. Alhamdulillah rasa syukur sangat-sangat. Tetapi masa ni belum lagi terjebak join ahli dengan Shaklee, malas katakan sebab utama nak anak pulih je.

Kali kedua kenal Shaklee bila ingin menyusukan anak kedua, sebelum bersalin lagi aku dah tanam niat untuk memberi susu ibu sepenuhnya bila dia lahir nanti. Tetapi masa dalam pantang susu kurang, tapi aku xputus asa dengan mengamalkan teknik Demand dan Supply oklah susu tetap ada walaupun kadang-kadang tengok baby macam tak kenyang je. Tengok iklan pasal suplemen Shaklee yang banyak sangat post pasal kebaikan esp dalam penyusuan ibu. Teringat dekat kak yann yang jual suplemen Shaklee pun mesti ade produk menyusu, terus pm dan kata nak set ibu menyusu. Masa tu consume set percubaan menyusu dan tambahkan susu esp. Alhamdulillah perkembangan positif walaupun aku hanya minum susu esp dah alfafa sahaja, vitamin lain xmakan konon xsuka makan pil dulu.

Dah berbulan-bulan beri anak mealshakes dan minum esp, tak pernah terfikir pun nak jual Shaklee sebab xreti nak jual nak share pun xreti. Lepas raya puasa ramai tengok gambar raya komen cakap aku nampak kurus, gebu n lebih cantik..hihi tolonglah ayat ni memang buat aku sangat-sangat tergerak untuk join Shaklee terus. Akhirnya masa order barang Shaklee aku terus bagitau nak jadi membership tapi nak makan-makan jer, konon jela tapi pastu terus aku share kebaikan esp di FB. Ramai pula yang pm tanya, akhirnya sharing tu berkekalan hingga kini kerana produk nya sungguh berkesan dengan aku.

Betullah orang kata tak kenal maka tak cinta. Bagi saya merasa dulu keberkesanan produk tu amat penting barulah kita dapat share dengan ikhlas.

Saya akan teruskan menjadi pengedar Shaklee untuk selama-lamanya sebab produk nya diyakini berkesan.

Alhamdulillah dah kenal Shaklee walaupun agak lewat.

Junaida watie
Saya Pengedar Tegar Shaklee
0199895564
Junaida Watie
0199895564
I'm Shaklee Independent Distributor in Selangor
No id 930073

3 ulasan:

LydSunshine berkata...

Erm.. ramai yg bagi testimoni positif pasal shaklee ni. Semoga maju perniagaan Mama Marlisha.

ros_reeza berkata...

Moga terus maju ;)

junaidawati jusoh berkata...

Terima kasih ros_rezza dan LydSunshine :)

Sila isikan borang pesanan di sini

Nama :
Nombor telefon :
Alamat Emel/Facebook
Alamat penghantaran :
Barangan : Jika lebih dari satu, gunakan simbol &
Cara Pembayaran :

Form provided by Freedback.
Copyright to Junaida Watie
Designed by UMIESUEstudio 2015